Τα άρθρα αυτού του ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέα τους. Όλα ανεξαιρέτως έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στην έντυπη εφημερίδα "ΡΕΘΕΜΝΟΣ" και μεγάλο μέρος στο ηλεκτρονικό περιοδικό "ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ".
Όσα θέματα αναρτώνται σε αυτό το ιστολόγιο από διαφορετική πηγή , ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ στην αρχή ή στο τέλος του θέματος ο αντίστοιχος σύνδεσμος.
Επιτρέπεται ελεύθερα, η αντιγραφή, αποδελτίωση και δημοσίευση αποσπασμάτων όλων των αναρτήσεων, με απλή αναφορά του ονόματος του συγγραφέα και της πηγής προέλευσης τους
( Λουλούδης Ηλίας http://carot-cherries.blogspot.com/)

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η Καταστροφή του κόσμου το 2012 DOOMSDAY

Μύθοι & Αλήθειες
Τη στιγμή που οι προβλέψεις για το τέλος του κόσμου το 2000 έχουν καταλήξει μια μακρινή ανάμνηση, ήρθε η σειρά του 2012. Τροφοδοτείται από μια αυξανόμενη σοδειά από ταινίες, βιβλία, ιστοσελίδες, διαλέξεις και ισχυρισμούς από ένα σωρό παπαδοκαλογέρους και διάφορους ψευδοπροφήτες ανά την υφήλιο. Η όλη υπόθεση μεγαλώνει μέρα με τη μέρα προειδοποιώντας για την κατάρα της νέας εποχής, την ημερομηνία λήξεως της Γης: 21 Δεκεμβρίου του 2012.
Είναι σίγουρο ότι για δύο χρόνια ακόμα που θα συντηρούνται τέτοιου είδους ψευδαισθήσεις και με όπλο το φόβο, οι τσέπες κάποιων επιτήδειων θα γεμίζουν.
Προσωπικά θορυβήθηκα αρκετά, όταν μου έκαναν ερωτήσεις σχετικές με το θέμα τα παιδιά μου και οι μαθητές μου στο μάθημα της Αστρονομίας. Έτσι, για να φτάσω να γράψω αυτό το άρθρο, είδα πολλά βίντεο και διάβασα αρκετές εσχατολογικές θεωρίες. Μετά από όλη αυτή την έρευνα κατέληξα στην παρακάτω φράση:
«Δυο πράγματα είναι Άπειρα,
το Σύμπαν και η Ανθρώπινη Βλακεία,
αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πρώτο.»
“Albert Einstein
Εσχατολογία και χειραγώγηση
Ένα ερώτημα που τίθεται είναι :γιατί κυκλοφορούν όλες αυτές οι εσχατολογικές θεωρίες περί καταστροφής της ζωής πάνω στη Γη το 2012, τη στιγμή που οι επιστήμονες τις απορρίπτουν με αποδείξεις;
Οι απαντήσεις ποικίλλουν:
α)Σε κάποιους αρέσει να παπαγαλίζουν κάτι που δείχνει συναρπαστικό στα αυτιά των άλλων και τους προκαλεί δέος. Πριν όμως παπαγαλίσουμε κάτι που διαβάσαμε, θα πρέπει να το ψάξουμε περισσότερο ως προς την εγκυρότητά του, εκτός και αν προέρχεται από σοβαρή πηγή με αποδείξεις ή επιχειρήματα.
β) Υπάρχει οικονομική κρίση. Και τώρα θα μου πείτε τι σχέση έχει η οικονομική κρίση με τον πλανήτη Nibiru και την επερχόμενη καταστροφή του 2012; Η απάντηση είναι απλή: Όταν ο κόσμος ασχολείται με τέτοια θέματα που προκαλούν πανικό, τότε οι άνθρωποι μετρούν το χρόνο που τους μένει ακόμα να ζήσουν και δε μετρούν πόσα λεφτά παίρνουν. Γενικότερα αυτό που έχω να παρατηρήσω είναι ότι:
Οι φοβισμένοι άνθρωποι, χειραγωγούνται εύκολα, γίνονται υποταγμένοι άνθρωποι, έτοιμοι να δεχτούν τις αποφάσεις άλλων, πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει σε μία εποχή γενικής κρίσης, πού όλα είναι συγκεχυμένα
γ)Όπως είχε πει και ο Ρήγκαν τη δεκαετία του 1980, ο κόσμος συσπειρώνεται πάντοτε απέναντι σε μια κοινή απειλή. Ένας τέτοιος λοιπόν πανικός σε συνδυασμό με τα κατάλληλα μηνύματα μέσω τηλεόρασης και διαδικτύου μπορεί κάλλιστα να βοηθήσει κάποιους να κατευθύνουν τον κόσμο εκεί που θέλουν.
Το θέμα είναι που θέλουν να μας οδηγήσουν;
Προφητείες Καταστροφής που δεν επαληθεύτηκαν
Στο παρελθόν αρκετές φορές έχουν ακουστεί σενάρια καταστροφής του κόσμου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες η χρονικές στιγμές. Οι αναφορές για το τέλους του κόσμου, σχετίζονταν στο παρελθόν με θεολογικά δόγματα, που υποστήριζαν συνήθως, πως μόνο κάποιοι «επίλεκτοι πιστοί» θα σωθούν από την οργή του Θεού, και την κρίση που αυτός θα επιφέρει. Αυτοί που θα κριθούν, θα εισέλθουν συνήθως στον παράδεισο, ανάλογα με το εσχατολογικό πλαίσιο του κάθε θρησκευτικού δόγματος. Στον Χριστιανισμό , το τέλος του κόσμου έχει προβλεφθεί δεκάδες φορές, από τους πρώτους ήδη αιώνες της χριστιανικής εποχής. Ψευδοπροφήτες, Εκκλησιαστικοί ηγέτες αλλά και διάφορες Χριστιανικές ομάδες (αιρέσεις) έκαναν λόγο για το επικείμενο τέλος, ερμηνεύοντας τις Γραφές κατά το δοκούν για τον ερχομό του Αντίχριστου και την Δευτέρα Παρουσία.
Πρόσφατο εσχατολογικό παράδειγμα είναι η αλλαγή της χιλιετίας του 2000, όπου πολλοί περίμεναν μάταια, ότι κάτι θα συμβεί. Θα αναφέρω μερικά παραδείγματα από φήμες και προφητείες που δεν επιβεβαιώθηκαν ,για να δούμε ότι η μέθοδος εκφοβισμού και χειραγώγησης των μαζών είναι «παλιά μου τέχνη κόσκινο».
  • 31/12/999 Χίλια χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, το τέλος του κόσμου σύμφωνα με τα απόκρυφα Ευαγγέλια.
  • 20/2/1524Ένας κατακλυσμός θα αφάνιζε τον κόσμο σύμφωνα με τον Γερμανό Γιόχανες Στέφλερ.
  • 19/5/1719 Ο Ελβετός μαθηματικός Ζακ Μπερνούλι προέβλεψε τη σύγκρουση ενός κομήτη με τη Γη.
  • 1732 Το τέλος του κόσμου που προέβλεψε ο Νοστράδαμος.
  • 19/10/1814 Η Τζοάνα Σάουθκοτ προέβλεψε ότι εκείνη την ημέρα θα γεννούσε τον «δεύτερο Μεσσία» και θα ερχόταν το τέλος του κόσμου.
  • 3/4/1843, 7/7/1843, 21/3/1844, 22/10/1844 Ο Αμερικανός Γουίλιαμ Μίλερ ανακοίνωσε το τέλος του κόσμου σε όλες αυτές τις ημερομηνίες.
  • 2/10/1914 Η Ημέρα της Κρίσης σύμφωνα με τον Τσαρλς Τέιζ Ράσελ, τον ιδρυτή των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Δε συνέβη τίποτα. Οι οπαδοί του προέβλεψαν το τέλος του κόσμου το 1925, το 1941, το 1975 και τέλος στις 2/10/1984, και αφού δεν έγινε τίποτα τότε ,έχουν τοποθετήσει την  επόμενη ημερομηνία για την Δευτέρα Παρουσία στο 4000 μΧ.
  • 17/12/1919 Ο σεισμολόγος και μετεωρολόγος Αλμπέρτο Πόρτα προέβλεψε μια μοιραία σύνοδο 6 πλανητών.
  • 24/5/1954 Στις 18 Μαΐου εμφανίστηκαν ρωγμές στο Κολοσσαίο. Σύμφωνα με μια αρχαία δοξασία, «Η Ρώμη και ολόκληρος ο κόσμος θα είναι ασφαλείς όσο το Κολοσσαίο είναι όρθιο». Κάποιοι προέβλεψαν την ημερομηνία, και χιλιάδες προσκυνητές πήγαν στον Πάπα, για να ζητήσουν άφεση αμαρτιών.
  • 28/10/1992 Ο αιδεσιμότατος Λι Γιανγκ Λιμ, της ιεραποστολικής εκκλησίας του Τάμι, στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ότι ο Χριστός είχε ζητήσει να συγκεντρωθούν 144.000 πιστοί τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας, για να τους σώσει από τον Αρμαγεδδώνα. Περισσότερα από 100.000 άτομα παρουσιάστηκαν σε περίπου 200 φονταμενταλιστικές εκκλησίες. Όμως ο Λι Γιανγκ Λιμ συνελήφθη, γιατί καταχράστηκε 4 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν από δωρεές των πιστών.
  • 7/1999 Ένα δεύτερο τέλος του κόσμου που προέβλεψε ο Νοστράδαμος.
  • 11/1999 Διατυπώθηκε η εικασία ότι ένα πείραμα ατομικής φυσικής στα Brookhaven National Laboratories των ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας που θα καταβρόχθιζε τον κόσμο.
  • 31/12/1999 Η ημερομηνία του Millennium bug , τα συστήματα πληροφορικής θα έπρεπε να παραλύσουν και
Και μην νομίσετε ότι αν δεν συμβεί τίποτα το 2012 την έχουμε γλυτώσει, γιατί έχει ήδη βρεθεί νέα θεωρία καταστροφής για το 2038
  • 19/1/2038 Στις 05:14:07 ώρα Ελλάδας προβλέπεται ένα καινούριο Millennium bug (που αυτή τη φορά θα έχει να κάνει με το λειτουργικό σύστημα Unix).
Οι Καταστροφολογικές Θεωρίες για το 2012
Timewave zero (Χρονοκύμα Μηδέν):Η μαθηματική θεωρία του Terence McKenna για το τέλος του χρόνου
Σύμφωνα με την μαθηματική θεωρία του Terence McKenna, το έτος 2012 θα έλθει το “τέλος του χρόνου”. Κατά τον McKenna, ο βιορυθμός “παλμός” της Γης που για αιώνες ήταν 7.4Hz έχει αρχίσει μετά το 1980 να αυξάνεται, φτάνοντας σήμερα τα 12Hz. Αυτό σημαίνει ότι ο χρόνος “κυλάει πιο γρήγορα”, κάνοντας την ημέρα των 24 ωρών να ισούται με 16 πραγματικές ώρες.
(Ότι η Γη χορεύει τσιφτετέλι και θα πέσει ξερή από το χορό το 2012 μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί)
ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ Αναμένεται η έλευση των θεών της  ομάδας  «Ε» το έτος 2012
Οι Θεοί των Έψιλον θα έρθουν στην Γη σαν Ελ(φώς) στην Λάς (Γή) για να τιμωρήσουν το Σκότος. Τότε θα ενεργοποιηθεί το DNA των Ελλήνων και το Ελληνικό γένος θα επιζήσει συνεχίζοντας την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους. Τότε οι Έλληνες θα αριθμούν γύρω στα 100.000.000 και θα επέλθει η ολική επαναφορά του Ελληνικού Πολιτισμού. Η ομάδα «Ε» απαρτίζεται από άτομα υψηλού διανοητικού επιπέδου που αναπτύσσουν συγκεκριμένο κώδικα επικοινωνίας με τους (Έξω) Υποστηρίζεται ότι η ομάδα χρησιμοποιεί μυστική και ανώτερη, τεχνολογία (αντιβαρύτητα, τηλεμεταφορά κλπ.) για την άμυνα της Ελλάδας και την κυριαρχία του Ελληνικού πολιτισμού/διαφώτισης στον κόσμο. Οι υποστηρικτές της διατείνονται ότι υπάρχει από την αρχαιότητα και ότι οι δημιουργοί της, οι σημερινοί αρχηγοί και όλοι οι Έλληνες και άλλες φυλές προέρχονται από τον Σείριο ή τον Γαλαξία της Ανδρομέδας. Σύμφωνα με ορισμένους η Έψιλον διαθέτει μυστικές βάσεις στην Σελήνη, στην Ανταρκτική και αλλού και ότι πήρε ενεργό μέρος στην προστασία της Κύπρου από την Τουρκική εισβολή το 1974.Η Ομάδα Έψιλον ουσιαστικά επηρεάζει την εξέλιξη των γεγονότων παγκοσμίως, υπέρ του Ελληνισμού και της Ανθρωπότητας.
(Πηγή:http://el.wikipedia.org/wiki)
(Τώρα γιατί μας έφαγαν οι Τούρκοι την Κύπρο και γιατί δεν επεμβαίνουν στους Ευρωπαίους οι Ελ ώστε να μειωθεί το έλλειμμα της χώρας είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ας περιμένουμε τουλάχιστον μέχρι το 2012 που θα έρθουν οι θεοί τους, να σώσουν εμάς τους Ελληνάρες και δεν πάει να πάρει και να σηκώσει τους υπόλοιπους)
Ζώνη Φωτονίων
Η θεωρία αυτή αναπτύχθηκε όταν ανακαλύφθηκε μέσω δορυφόρου το 1961 η ζώνη Φωτονίων στον αστερισμό των Πλειάδων. Κάθε 10000 χρόνια το πλανητικό μας σύστημα «συναντά» τη Ζώνη Φωτονίων, η διάσχιση της οποίας κρατά περίπου 2000 χρόνια και χαρακτηρίζεται από συνεχές φως. Έχουμε αρχίσει, θεωρητικά από το 2000, να μπαίνουμε μέσα στη ζώνη φωτονίων και θα είμαστε εντελώς μέσα σε αυτήν το 2012. Η αλληλεπίδραση της Γης με αυτήν την ενέργεια από τη Ζώνη, θα προκαλέσει διέγερση των μορίων της ύλης, τα σωματίδια θα αρχίσουν να αλλάζουν και θα φωτιστούν. Εξ’ αιτίας της μείωσης της ηλιακής ακτινοβολίας, η ατμόσφαιρα θα ψυχράνει  και ο πλανήτης θα περάσει σε παρελθοντικές εποχές παγετώνων.
(Νομίζω ότι όσοι την σκαπουλάρουν από το κρύο, θα πηγαίνουν τα παιδιά τους σε ζωολογικούς κήπους με Δεινόσαυρους)
Σύνοδος πλανητών και Αντιστροφή των μαγνητικών πόλων της Γης
Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η εκλειπτική του Ηλιακού μας συστήματος θα ευθυγραμμιστεί με αυτή του Σείριου. Δηλαδή θα έχουμε μια σύνοδο Άρη, Κρόνου, Ερμή, Ήλιου, Αφροδίτης, Σελήνης, Δία το 2012 ,το αποτέλεσμα θα είναι ότι οι μαγνητικοί πόλοι της Γης θα αντιστραφούν. Αυτό σημαίνει ότι θα έρθουν τεράστια βαρυτικά κύματα ενέργειας που θα επιφέρουν μεγάλες γεωλογικές αναταραχές και καταστροφές.
(Άντε τώρα να ψάχνεις άλλη πυξίδα το 2012 και καινούργιο GPS)

Ημερολόγιο των Μάγιας-Πλανήτης Nibirou-Ανουνάκι-Νεφελίμ
Την θεωρία για το τέλος του κόσμου το 2012 σύμφωνα με τα ημερολόγια των Μάγιας και την απίθανη ιστορία η οποία έχει πολύ γέλιο σχετικά με τον πλανήτη Nibirou και τους Ανουνάκι θα τα αναλύσω ξεχωριστά στο επόμενο φύλλο λόγω χώρου .
NASA Ερωτήσεις και Απαντήσεις για το 2012
Ακολουθούν ερωτήσεις και  απαντήσεις, όπως έχουν δημοσιευθεί στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA.
Ερώτηση : Η Γη όντως απειλείται; Πολλές ιστοσελίδες στο internet υποστηρίζουν πως στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 θα έρθει το τέλος του κόσμου.
Απάντηση : Τίποτα κακό δε θα συμβεί το 2012. Ο πλανήτης μας τα πηγαίνει μία χαρά εδώ και 4 δισεκατομμύρια χρόνια και αξιόπιστοι επιστήμονες από όλον τον κόσμο, γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει καμία απειλή για τη Γη, που να συνδέεται με τη χρονολογία 2012.
Ερώτηση : Πώς γεννήθηκε αυτή η πρόβλεψη ότι το 2012 θα έρθει το τέλος του κόσμου;
Απάντηση : Η ιστορία γεννήθηκε από κάποιους που ισχυρίζονταν πως ο Nibiru, ένας πλανήτης που υποτίθεται πως ανακαλύφθηκε από τους Σουμέριους, κατευθυνόταν απειλητικά προς τη Γη. Αυτή η καταστροφή είχε υπολογιστεί αρχικά να συμβεί το Μάιο του 2003, ωστόσο, αφού τίποτα κακό δε συνέβη τότε, η «καταραμένη ημερομηνία» μετακινήθηκε το Δεκέμβριο του 2012. Τότε, αυτοί οι δύο θρύλοι συνδέθηκαν με το τέλος ενός από τους κύκλους του αρχαίου ημερολογίου των Μάγια κατά το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012.
Ερώτηση : Το ημερολόγιο των Μάγια τελειώνει στις 21 Δεκεμβρίου του 2012;
Απάντηση : Ακριβώς όπως το ημερολόγιο που έχετε κι εσείς στην κουζίνα σας, δε συνεχίζει μετά τις 31 Δεκεμβρίου, έτσι και το συγκεκριμένο ημερολόγιο δε συνεχίζει πέραν της 21ης Δεκεμβρίου του 2012. Αυτή η ημερομηνία, σηματοδοτεί το τέλος μίας μακράς περιόδου, όπως την είχαν υπολογίσει τότε, αλλά ακριβώς όπως και στα δικά μας ημερολόγια, μετά την 31η Δεκεμβρίου έρχεται η 1η Ιανουαρίου, έτσι και στο ημερολόγιο των Μάγια, μετά την 21η Δεκεμβρίου, ακολουθεί μία νέα μακρά περίοδος.
Ερώτηση : Θα μπορούσε να σημειωθεί κάποιο φαινόμενο κατά την ευθυγράμμιση των πλανητών, που θα μπορούσε να επηρεάσει τη Γη;
Απάντηση : Δεν αναμένεται να υπάρξει πλανητική ευθυγράμμιση τις επόμενες δεκαετίες. Ωστόσο, ακόμα κι αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, οι επιπτώσεις της στη Γη θα ήταν μηδαμινής σημασίας.
Ερώτηση : Υπάρχει αυτός ο πλανήτης, που ονομάζεται Nibiru ή πλανήτης Χ ή Eris, που κατευθύνεται προς τη Γη και την απειλεί με ολοκληρωτική καταστροφή;
Απάντηση : Η ιστορία του Nibiru και άλλες παρόμοιες ιστορίες, δεν είναι τίποτα άλλο παρά «φάρσες» του internet. Δεν υπάρχει καμία πραγματική βάση, πάνω στην οποία να στηρίζονται αυτοί οι ισχυρισμοί. Αν όντως ο Nibiru ή ο πλανήτης X ή κάποιος άλλος πλανήτης κατευθυνόταν προς τη Γη, δε νομίζετε πως οι επιστήμονες θα ασχολούνταν με τον εντοπισμό του τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία; Προφανώς δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. O πλανήτης Eris υπάρχει πράγματι, αλλά είναι ένας μικρός πλανήτης, που θα παραμείνει εξωτερικά του ηλιακού μας συστήματος. Το πιο κοντινό μάλιστα σημείο, που θα μπορέσει να φτάσει προς τη Γη, είναι περίπου 4 δισεκατομμύρια μίλια.
Ερώτηση : Διατρέχει πράγματι η Γη κίνδυνο από σύγκρουση με μετεωρίτη το 2012;
Απάντηση : Η Γη πάντα κινδύνευε από συγκρούσεις κομητών ή αστεροειδών, ωστόσο οι μεγάλες συγκρούσεις είναι εξαιρετικά σπάνιες. Η τελευταία μεγάλη σύγκρουση συνέβη 65 εκατομμύρια χρόνια πριν και οδήγησε στο τέλος της εποχής των δεινοσαύρων. Σήμερα, οι αστρονόμοι της ΝASA επιδίδονται ούτως ή άλλως σε μελέτες, αναφορικά με την ύπαρξη αστεροειδών, που ενδεχομένων κατευθύνονται προς τη Γη, ώστε να τους εντοπίσουν πριν συγκρουστούν στην επιφάνειά της. Όλη αυτή η εργασία, συμβαίνει κάτω από «ανοιχτές» διαδικασίες και τα αποτελέσματα των ερευνών της δημοσιεύονται καθημερινά στην ιστοσελίδα της NASA, ώστε ο καθένας να μπορεί να δει ότι δεν υφίσταται τέτοιος κίνδυνος για το 2012.
Ερώτηση : Πώς αντιμετωπίζουν οι επιστήμονες της NASA τη διάδοση αυτής της καταστροφολογίας;
Απάντηση : Σε όλους αυτούς τους ισχυρισμούς για την επικείμενη καταστροφή της Γης το 2012, ποια είναι η βάση στην οποία στηρίζονται; Πού ακριβώς βρίσκονται τα επιστημονικά ερείσματα, πάνω στα οποία βασίζονται; Δεν υπάρχουν και όποια κι αν είναι η προέλευσή τους, είτε δημιουργήθηκαν σε βιβλία είτε από το internet είτε σε ταινίες, δεν αλλάζει το μοναδικό πραγματικό γεγονός. Δεν υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις για κανέναν από τους ισχυρισμούς αυτούς.
Πηγή http://www.nasa.gov/topics/earth/features/2012.html
Τι θα συμβεί τελικά το 2012 ;
Απολύτως Τίποτα
Ο μόνος πραγματικός κίνδυνος που απειλεί την ανθρωπότητα , είναι η ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα που επιβαρύνει ανεπανόρθωτα την βιόσφαιρα του πλανήτη, επιταχύνοντας τις καταστροφικές φυσικές διαδικασίες.
Ας αφήσουμε λοιπόν πίσω τις δεισιδαιμονίες άλλων εποχών, και ας  επαναπροσδιορίσουμε την σχέση μας τόσο με τον ίδιο μας τον εαυτό, όσο και με την φύση, όχι μόνο διότι αυτό είναι αναγκαίο για την συνέχιση της ζωής στον πλανήτη, αλλά διότι θα πρέπει να αναπτύξουμε μοντέλα ανάπτυξης, στα οποία γνώμονας θα είναι η δημιουργία και όχι η καταστροφή. Η επιλογή ανάμεσα στην εξαφάνιση ή την εξέλιξη είναι πρωτίστως δική μας επιλογή.
Ίσως θα ήταν πιο συνετό λοιπόν, να ασχοληθούμε με τα πραγματικά προβλήματα των καιρών, αναζητώντας τρόπους σκέψης και δράσης που θα μας οδηγήσουν σε ένα καλύτερο αύριο, κατανοώντας την πραγματική θέση του ανθρώπου στον πλανήτη, δημιουργώντας αναχώματα μέσα από την γνώση, ενάντια σε όσους εκείνους που για λόγους προσπάθειας υποταγής συνειδήσεων, αποπροσανατολισμού, αλλά και πλουτισμού, πουλάνε ελπίδες ή σπέρνουν το φόβο στην ψυχή των ανθρώπων.
Το παρακάτω απόσπασμα νομίζω ότι είναι ο καλύτερος επίλογος:
«Η φιλοσοφία του φόβου που προσπαθούν κάποιοι να ενσπείρουν στις καρδιές των ανθρώπων μέσω της ιστορίας της καταστροφής του κόσμου το 2012 αποτελεί μια πανάρχαια μέθοδο υποταγής των ανθρώπινων συνειδήσεων . Ο φοβισμένος άνθρωπος είναι ένας υποταγμένος άνθρωπος. Ένα πλάσμα έτοιμο να υπακούσει να ανεχθεί και να παραδοθεί χωρίς αντίδραση στην ροή των γεγονότων που οι άλλοι του επιβάλουν . Η εκ νέου προσπάθεια διχασμού της παγκόσμιας κοινωνίας των ανθρώπων σε ΕΛΟΧΙΜ και ΝΕΦΕΛΙΜ σε ΞΑΝΘΑ και ΜΙΑΡΑ ΓΕΝΗ θα βρει απέναντί του όχι πλέον το σοφό υπάκουο άνθρωπο των δύο παγκοσμίων πολέμων αλλά τον συμπαντικό άνθρωπο. Τον άνθρωπο που έχει πλέον συνειδητοποιήσει ότι η πραγματική φύση του σύμπαντος κρύβεται πίσω από την ενότητα του Ενός και όχι απ’ την επ’ άπειρον διαιρετότητά του»
Μάνος Δανέζης-Στράτος Θεοδοσίου Αστροφυσικοί ,
Επιστημονική εκπομπή της ΕΤ3 «Το Σύμπαν που αγάπησα»
Η συνέχεια στο επόμενο φύλλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου