Τα άρθρα αυτού του ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέα τους. Όλα ανεξαιρέτως έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στην έντυπη εφημερίδα "ΡΕΘΕΜΝΟΣ" και μεγάλο μέρος στο ηλεκτρονικό περιοδικό "ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ".
Όσα θέματα αναρτώνται σε αυτό το ιστολόγιο από διαφορετική πηγή , ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ στην αρχή ή στο τέλος του θέματος ο αντίστοιχος σύνδεσμος.
Επιτρέπεται ελεύθερα, η αντιγραφή, αποδελτίωση και δημοσίευση αποσπασμάτων όλων των αναρτήσεων, με απλή αναφορά του ονόματος του συγγραφέα και της πηγής προέλευσης τους
( Λουλούδης Ηλίας http://carot-cherries.blogspot.com/)

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

«... λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων» ένα βιβλίο για το διαζύγιο απο τον Βασίλη Κασιμάτη



«... Λόγω Ασυμφωνίας Χαρακτήρων»
Η δεύτερη σκέψη για το διαζύγιο
Εκδόθηκε από τις εκδόσεις Καραγιαννάκη, το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου & εκδότη Βασίλη Κασιμάτη με τίτλο «... Λόγω Ασυμφωνίας Χαρακτήρων».
Διπλή η ταυτότητα αφού πρόκειται για ένα αφηγηματικό ημερολόγιο ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και επιστημονικό δοκίμιο καθόσον εμπεριέχονται 12 πινάκια με αναφορές από διακεκριμένους επιστήμονες πάνω στο φλέγον θέμα που πραγματεύεται, το διαζύγιο.




Ένα από τα δύο μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας (αυτοκτονία το έτερο).Κοντολογίς, ο συγγραφέας μας παρουσιάζει μια ιστορία με στόχο να εξιτάρει το νου, οδηγώντας κυρίως τους νέους ανθρώπους σε μια δεύτερη σκέψη σχετικά με την αθέτηση της γαμήλιας συμφωνίας.
Σε παράλληλο χρόνο αναλύονται μια σειρά από στοιχεία που ερμηνεύουν το κοινωνικό αυτό φαινόμενο, ενώ παραθέτονται λύσεις και προτάσεις που αξίζουν της προσοχής μας. Η παρουσίαση του βιβλίου έχει προγραμματιστεί με την συνδιοργάνωση του Οίκου Κλαψινάκη, για την 3η εβδομάδα του Σεπτεμβρίου στο Ρέθυμνο, ενώ αναμένεται το σχετικό έντυπο υλικό για την ακριβή ημερομηνία.


Ακολούθως η περιγραφή του οπισθόφυλλου:
Δίνη ή κυριαρχία; Τροπή ή πλοκή;
Λύση ή παράλυση;
Σήμερα, το διαζύγιο θεωρείται ως η ύστατη και σε πολλές περιπτώσεις η «εύκολη» λύση στην κρίση που πλήττει ένα γάμο. Έτσι, ολοένα & περισσότερα ζευγάρια καταφεύγουν στο διαζύγιο για να δώσουν και νομικό τέλος σε μια ψυχικά τραυματική εμπειρία τόσο για τους ίδιους όσο και για τα τυχόν παιδιά τους.
Είναι όμως έτσι η πραγματικότητα ή είναι απλά θεωρία; Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την Εκκλησία της Ελλάδος, το 73% των γάμων που τελέστηκαν την τελευταία δεκαετία, συνετρίβησαν.
Τι φταίει για την κατακόρυφη αύξηση των διαζυγίων, ειδικότερα την τριετία 2009-2011;
Είναι μια ίωση της εποχής σαν όλες τις άλλες ή ένα βαθύ κοινωνικό φαινόμενο με πολυσχιδείς προεκτάσεις; Υπάρχουν αίτια & υπεύθυνοι για τούτη την εθνική τραγωδία; Ναι, μας λέει το βιβλίο το οποίο έχει διπλή υπόσταση αφού είναι αφηγηματικό ημερολόγιο και δοκίμιο ταυτόχρονα.
Ως ημερολόγιο, αφηγείται την ιστορία μιας φλογερής σχέσης ενός
σύγχρονου ζευγαριού που κατέληξε σε ένα χωρισμό-θρίλερ. Την θορυβώδη διαδρομή της Ελεάννας και του Αλέξανδρου και η οποία είναι βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.
Ταυτόχρονα το βιβλίο και ως δοκίμιο αλλά και λόγω της δημοσιογραφικής ιδιότητας του συγγραφέα παραθέτει μια σειρά από ενημερωτικά πινάκια, όπου αναλύονται επιστημονικά στοιχεία που αφορούν την λύση του γάμου καθώς και νομικά δεδομένα για τα ... θύματα!



ΠΗΓΗ http://www.rethemnosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου