Τα άρθρα αυτού του ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέα τους. Όλα ανεξαιρέτως έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στην έντυπη εφημερίδα "ΡΕΘΕΜΝΟΣ" και μεγάλο μέρος στο ηλεκτρονικό περιοδικό "ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ".
Όσα θέματα αναρτώνται σε αυτό το ιστολόγιο από διαφορετική πηγή , ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ στην αρχή ή στο τέλος του θέματος ο αντίστοιχος σύνδεσμος.
Επιτρέπεται ελεύθερα, η αντιγραφή, αποδελτίωση και δημοσίευση αποσπασμάτων όλων των αναρτήσεων, με απλή αναφορά του ονόματος του συγγραφέα και της πηγής προέλευσης τους
( Λουλούδης Ηλίας http://carot-cherries.blogspot.com/)

Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

 Το αυγό του Φιδιού
Άρθρο δημοσιευμένο στην εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ 28-4-2012 Λουλούδης Ηλίας


To άρθρο αυτό το αφιερώνω στον ανίκανο δικομματικό κοινοβουλευτικό μας θίασο τώρα που τα νέα «μαυροκόκκινα» χρώματα ίσως να κοσμούν την επόμενη Βουλή. Πιστεύανε, οι θλιβεροί, ότι η ξεφτίλα και η ανικανότητά τους δεν είχε πάτο και θα μπορούσαν επ’ άπειρον να βυθίζονται άφοβα. Να λοιπόν που ο πάτος έφτασε με την επικείμενη είσοδο των νεοναζί στη Βουλή. Άντε, και από το χρόνου να βουλεύεστε στο Reichstag.
Το εξαίσιο κείμενο που ακολουθεί είναι του γνωστού «Στάθη».
Έως τώρα η Ελλάδα είχε την τιμή να είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που στο Κοινοβούλιό τους δεν είχαν καταφέρει να μπουν νεοναζί. Το δύο κόμματα του δικομματικού μονοκομματισμού, όμως, έφθειραν τόσον το πολίτευμα, ώστε, ως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, η πιθανότης να μπουν οι επίγονοι του Χίτλερ στη Βουλή είναι υπαρκτή.
Ας μπουν! Θα πάθουν ό,τι έπαθε και το ΛΑΟΣ!
Θα αναμετρηθούν με την πραγματικότητα θα βρεθούν ελλιποβαρείς και θα εξαερωθούν. Όψιμα ο κ. Βενιζέλος θυμήθηκε τον κίνδυνο της ακροδεξιάς (που η πολιτική του δικομματισμού εξέθρεψε) και προσπαθεί να τον μετατρέψει σε έναν χρήσιμο κίνδυνο, ένα σκιάχτρο, ένα σείστρο πάνω απ’ τα κεφάλια μας για να τρομάξουμε και να κάτσουμε ήσυχοι.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η προπαγάνδα των Δυνατών (Μπόμπολας, Αλαφούζος, ΔΟΛ) – ομοθυμαδόν τα παπαγαλάκια τους επισείουν τον κίνδυνο των «δύο άκρων». Και κατά τούτο συμπίπτουν με τους φασίστες! Διότι όποιον Χρυσαυγίτη ρωτήσεις για τα εγκλήματα του Χίτλερ θα σου απαντήσει για τα εγκλήματα του Στάλιν (και ότι «και οι Αμερικανοί καταπιέζουν τους νέγρους»).
Παιδαριώδες;
Μα τι περισσότερο από παιδαριώδης είναι η σκέψη των «λαϊκών αγωνιστών του φασισμού».

Μάλιστα, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι οι Χρυσαυγίτες θα την πατήσουν πρώτοι, θα τους αδειάσουν πρώτους οι φυρερίσκοι τους όταν έρθει η ώρα! Θα πάθουν κι αυτοί ό,τι έπαθαν τα ΕςΑ (τα «Τάγματα Εφόδου») από τον ίδιον τον πολυαγαπημένο τους φύρερ. Δεν θα τους σφάξουν βέβαια όπως έσφαξαν τους φαιοχίτωνες ΕςΑ οι μελανοχίτωνες Ες Ες τη «νύχτα των Μεγάλων Μαχαιριών», αλλά θα τους στείλουν πίσω στις τρύπες τους.

Καθότι η εθνικοσοσιαλιστική ρητορική για τη «σάπια δημοκρατία», τους «κλέφτες πολιτικούς», τους «σάπιους αστούς» είναι χρήσιμη στον φασισμό μόνον ώσπου να τα βρει με τα αφεντικά.
Όπως τότε, όταν τα βρήκε ο Χίτλερ με τον Κρουπ και τους άλλους μεγαλοαστούς κι έστειλε στη συνέχεια στα θυμαράκια όσα έλεγε κι όσους τα έλεγαν. Διότι, όταν οι φασίστες «σοβαρεύουν» (κι αρχίσουν ακκίζονται με την εξουσία) εγκαταλείπουν τα πεζοδρόμια κι ανακαλύπτουν τις μπίζνες. Οι πρώτοι που την πληρώνουν τότε είναι οι (πρώην πλέον) σύντροφοί τους.
Καθ’ ότι υπάρχουν δύο ειδών φασίστες και ναζί. Αυτοί που προέρχονται απ’ τη βαριεστημένη άρχουσα τάξη, συνήθως νάρκισσοι διανοούμενοι, που υψώνουν τον εαυτό τους πάνω απ’ τη συμβατική ηθική και το παίζουν θηρία ή θεοί και οι δεύτεροι, που προέρχονται απ’ τις λαϊκές τάξεις, νέοι κυρίως, πνιγμένοι στην αηδία και τον θυμό, έτοιμοι να παίξουν με τη βία σαν να είναι χαβαλές, ώσπου για ορισμένους απ’ αυτούς, να γίνει προσοδοφόρο επάγγελμα.

Το πρώτο είδος ναζί συνήθως «σφάζει» το δεύτερο. Και ύστερα όλους τους άλλους. Όμως, ούτε με το πρώτο είδος ναζί ούτε με το δεύτερο έχουν σχέση οι ψηφοφόροι τους, δεν είναι φασίστες οι περισσότεροι, εκτός κι αν ο φασισμός επικρατήσει, τους βάλει «στο κόλπο», τους κάνει κι αυτούς εγκληματίες. Συνενόχους κι ενόχους σε μαζική κλίμακα. Έτσι έγινε με τον Χίτλερ και τον Μουσολίνι.
Θα ξαναγίνει;

Δύσκολο στην Ευρώπη κι ακόμα πιο δύσκολο στην Ελλάδα. Στη χώρα μας δεν έχουμε ιστορικό πογκρόμ, γενοκτονιών, στρατοπέδων συγκέντρωσης, εκτεταμένου ρατσισμού. Αντιθέτως οι Έλληνες θυμούνται τι έκαναν στην Ελλάδα κι όλη την Ευρώπη οι ναζί. Σήμερα ο κίνδυνος εκφασισμού των κοινωνιών προέρχεται περισσότερο απ’ την καρδιά του συστήματος, τις Τράπεζες και τους Τοκογλύφους, και λιγότερο απ’ την περιφέρειά του, το περιθώριό του.
Όμως, η υπερψήφιση της «Χρυσής Αυγής» ακόμα κι αν αυτή ακριβώς, φέρνοντάς την στο φως, σημαίνει την αρχή του τέλους της, δεν παύει να ’ναι μία Ύβρις. Ύβρις θανάσιμη στην ανθρωπιά μας.
Είναι αλήθεια ότι σήμερα υπάρχουν δεξιοί ψηφοφόροι αγανακτισμένοι με τη Ν.Δ., απογοητευμένοι απ’ την Ντόρα, δύσπιστοι με τον Καμμένο, απορριπτικοί με τον Καρατζαφέρη κι εχθρικοί με την Αριστερά. Όπως και ψηφοφόροι όλου του φάσματος δύσπιστοι με τις πολιτικές δυνάμεις, που θέλουν να τιμωρήσουν το σύστημα. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουν. Όμως, το κακό που έκανε στη δημοκρατία ο δικομματισμός δεν μπορεί να το διορθώσει το χειρότερο που θα της κάνει ο φασισμός.

Η ταπεινότης μου, ένας αριστερός, καλώ τους δεξιούς συμπολίτες μου, αλλά κι όλους τους ψηφοφόρους που σκέφτονται να ψηφίσουν τη «Χρυσή Αυγή» να μη διαπράξουν την Ύβριν και να κάνουν δεύτερες σκέψεις.
Τι περιμένετε απ’ τη «Χρυσή Αυγή»; να ζητήσουν πίσω οι νεοναζί τις πολεμικές αποζημιώσεις απ’ τους Γερμανούς;
Περιμένετε ότι η «Χρυσή Αυγή» θα αντισταθεί στους Τοκογλύφους που χρηματοδοτούν τα αφεντικά της όπως χρηματοδότησαν τον Μπόσι;
Τι περιμένουν οι πατριώτες απ’ τους εθνικιστές της «Χρυσής Αυγής»;να ξανανεβάσουν στην Ακρόπολη τη Σβάστικα που κατέβασε ο Γλέζος;

Για την τιμή της Ελλάδας, συμπολίτισσες και συμπολίτες, ούτε μία ψήφος στη «Χρυσή Αυγή». Σε αυτούς που μιαίνουν τα ελληνικά γράμματα, σε αυτούς που θεωρούν υπανθρώπους και προγράφουν όποιους γουστάρουν, σε αυτούς που υπεκφεύγουν και ντρέπονται -οι πιο πονηροί- να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους και να την υπερασπισθούν.
Όπως ο υμπεργκρουπενφύρερ Μιχαλολιάκος, ο οποίος ερωτηθείς από τον κ. Μάκη Κουρή στην εκπομπή του, αν όντως «χαιρέτισε ναζιστικά στο Δημοτικό Συμβούλιο», απάντησε ότι έτσι «χαιρετά» (sic) και η… Χεζμπολάχ!
Τέτοιοι είναι…
Πολλά της έχουμε κάνει της Ελλάδας τελευταίως.
Μην της στείλουμε και τους επιγόνους των γερμανοτσολιάδων πάλι πάνω στην Ακρόπολη να υψώνουν τη Σβάστικα του Σκότους…”
Η ψήφος είναι ιερή, είναι όπλο, δεν είναι για πέταμα…


Άρθρο δημοσιευμένο στην εφημερίδα ΡΕΘΕΜΝΟΣ 28-4-2012 Λουλούδης Ηλίας

1 σχόλιο:

 1. Καλά και άγια όλα αυτά, αλλά η ΧΑ δεν έχει την θεαματική άνοδο που έχει, λόγω των όποιων ομοιοτήτων ή συμπαθειών της προς την ναζιστική Γερμανία. Δεν έγιναν δια νυκτός μισό εκατομμύρια Έλληνες νεοναζί.

  Ποιοι είναι οι ψηφοφόροι της ΧΑ;

  α) Οι Έλληνες που ταλαιπωρούνται από την άλογη εισβολή λαθρομεταναστών στην Ελλάδα. Πηγαίνετε στον Άγιο Παντελεήμονα στην Αθήνα, εκεί που η ΧΑ παίρνει πάνω από 20% και θα καταλάβετε. Τους κατοίκους εκεί, ελάχιστα τους ενδιαφέρουν τα περί ναζισμού. Μιλήστε με μικροεμπόρους στην Ερμού, που καταστρέφονται από τους αλλοδαπούς παράνομους πωλητές, υπό τα διάφορα όμματα της αστυνομίας, και πείτε τους ότι αυτοί που έρχονται και διώχνουν τους παράνομους, είναι νεοναζί. Πόσο τους ενδιαφέρει, άραγε;

  β) Οι Έλληνες που υποφέρουν από την φτώχεια και που βρίσκουν φαΐ στα συσσίτια της ΧΑ, τα οποία είναι μόνο για Έλληνες. Εκείνοι που δεν έχουν να πληρώσουν το ρεύμα και τούς το πληρώνει η ΧΑ. Εκείνοι που δεν μπορούν να ζήσουν από την σύνταξη και τούς τσοντάρει η ΧΑ. Πόσο άραγε τούς απασχολεί όλους αυτούς, αν η ΧΑ είναι νεοναζιστική;

  Ο Μιχαλολιάκος έχει αποδειχθεί άριστος χειριστής του επικοινωνιακού παιχνιδιού. Σωστός Goebbels! Αν νομίζετε ότι μ' αυτά τα κείμενα θα τον νικήσετε, πλανάστε πλάνην οικτράν. Σ' εμένα που δεν είμαι ψηφο΄φορος της ΧΑ, δεν χρειάζεται να μού αποδείξετε τίποτε, διότι το ξέρω. Αποδείξτε κάτι στους παραπάνω ψηφοφόρους, αλλά τι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή