Τα άρθρα αυτού του ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέα τους. Όλα ανεξαιρέτως έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στην έντυπη εφημερίδα "ΡΕΘΕΜΝΟΣ" και μεγάλο μέρος στο ηλεκτρονικό περιοδικό "ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ".
Όσα θέματα αναρτώνται σε αυτό το ιστολόγιο από διαφορετική πηγή , ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ στην αρχή ή στο τέλος του θέματος ο αντίστοιχος σύνδεσμος.
Επιτρέπεται ελεύθερα, η αντιγραφή, αποδελτίωση και δημοσίευση αποσπασμάτων όλων των αναρτήσεων, με απλή αναφορά του ονόματος του συγγραφέα και της πηγής προέλευσης τους
( Λουλούδης Ηλίας http://carot-cherries.blogspot.com/)

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ισίδωρος Ρουσοχατζάκης Επίσκοπος Λάμπης και Σφακίων (1905-1968)


Μια σημαντική προσωπικότητα που υπηρέτησε σε δύσκολες εποχές στο Σπήλι αφήνοντας ένα τεράστιο κοινωνικό έργο .
Σύντομα θα κάνω μια ολοκληρωμένη παρουσίαση


Εκδήλωση προς τιμή του μακαριστού Επισκόπου Λάμπης και Σφακίων κυρού Ισιδώρου στον Μοχό
Ο Μοχός τίμησε ένα άξιο τέκνο του
Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πού τελέσθηκε στην Κωμόπολη του Μοχού, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας. Η αίθουσα εκδηλώσεων ονομάστηκε αίθουσα Μητροπολίτου Λάμπης και Σφακίων Ισιδώρου Ρουσσοχατζάκη.
Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Νεκτάριος. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Μαλλίων Κ. Λαγουδάκης, Τοπικές Αρχές, κληρικοί από την  Ιερά Μητρόπολη Λάμπης και Σφακίων, από την Επαρχία Χερρονήσου και πλήθος κόσμου.
Ο ακούραστος και υπερδραστήριος προϊστάμενος της Ενορίας πρωτ. Εμμανουήλ Βογιατζάκης ευχαρίστησε όλους σους συνέβαλαν στην οικοδόμηση του Κέντρου και επεσήμανε τη σπουδαιότητα που έχει για την Ενορία του Μοχού.
Ο Σεβασμιότατος στην ομιλία του προέτρεψε τούς Εφημερίους να αξιοποιήσουν κατάλληλα το χώρο αυτό και να τον αναδείξουν σε πνευματικό καταφύγιο , επίσης ευχαρίστησε θερμά τούς πολλούς επωνύμους και ανωνύμους δωρητές και ιδιαιτέρως την οικογένεια του μακαριστού Επισκόπου Λάμπης και Σφακίων Ισιδώρου, γνησίου τέκνου του Μοχού, οποία προσέφερε προσωπικά αντικείμενα, τα οποία εκτίθενται σε προθήκη στην αίθουσα εκδηλώσεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου