Τα άρθρα αυτού του ιστολογίου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέα τους. Όλα ανεξαιρέτως έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στην έντυπη εφημερίδα "ΡΕΘΕΜΝΟΣ" και μεγάλο μέρος στο ηλεκτρονικό περιοδικό "ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ".
Όσα θέματα αναρτώνται σε αυτό το ιστολόγιο από διαφορετική πηγή , ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ στην αρχή ή στο τέλος του θέματος ο αντίστοιχος σύνδεσμος.
Επιτρέπεται ελεύθερα, η αντιγραφή, αποδελτίωση και δημοσίευση αποσπασμάτων όλων των αναρτήσεων, με απλή αναφορά του ονόματος του συγγραφέα και της πηγής προέλευσης τους
( Λουλούδης Ηλίας http://carot-cherries.blogspot.com/)

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

"Η Ρεθυμνιώτικη Πένα και οι Πρόσφυγες της Μικρασιατικής Καταστροφής" - Γιώργος Φρυγανάκης


Μόλις κυκλοφόρησε
Το βιβλίο αποτελεί μια αναστοχαστική αναδρομή στα ίχνη που άφησε στη διαδρομή της η πένα των Ρεθυμνιωτών  σχετικά με την Τραγωδία του ’22.
Το  320 σελίδων βιβλίο διατίθεται στα γραφεία της εφημερίδας «Ρέθεμνος» (Γραφικές Τέχνες Καραγιαννάκη), Γερακάρη 60-62 (όπισθεν ΟΤΕ), Ρέθυμνο 74100. Τηλ.28310 58800. 
Τιμή βιβλίου (εντελώς συμβολική): 10 ευρώ. Τα κέρδη θα διατεθούν για την αποπεράτωση του Μνημείου Μικρασιατικής Καταστροφής και Αλησμόνητων Πατρίδων στην Πλατεία Μικρασιατών Ρεθύμνου∙ μνημείου με  τεράστια ιστορική, διδακτική και συναισθηματική αξία σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.
Για τη Μικρασιατική Καταστροφή ή συντομογραφικά το «’22» χύθηκαν ποτάμια δακρύων και θάλασσες μελάνης. Για μας τους σύγχρονους Έλληνες έχει τεράστια σημασία - συναισθηματική, ιστορική και διδακτική- να αναβαφτίζουμε  μέσα τους τη μνήμη μας. Για μας, ειδικότερα, τους Ρεθυμνιώτες έχει ιδιαίτερη σημασία το να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας μέσα από τα διάφορα ίχνη που άφησε στη διαδρομή της η Ρεθυμνιώτικη πένα αναφορικά με τους πρόσφυγες της Μικρασιατικής Τραγωδίας. Tο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια  σας είναι μια μικρή συμβολή στην ιχνηλασία αυτή.

Το βιβλίο αποτελεί μια αναστοχαστική αναδρομή στα ίχνη που άφησε στη διαδρομή της η πένα των Ρεθυμνιωτών  σχετικά με την Τραγωδία του ’22

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου